De crisis lijkt voorbij, dat wordt gezegd. Maar is dat echt zo?

Winst

De pandemie is misschien dan wel voorbij, hiermee zijn dan ook alle steunpakketten van de overheid gestopt, dus ook de betaalpauze bij de belastingdienst.

Voor jouw als ondernemer begint de crisis nu pas. Van de belastingdienst heb je waarschijnlijk een brief ontvangen waarbij een overzicht zit van hoeveel jij of je onderneming nog moet terugbetalen aan de belastingdienst. Je mag dit bedrag in 60 termijnen aflossen, dat is dus 5 jaar. Maar is dit wel realistisch voor jou als ondernemer?

Misschien heb je de afgelopen tijd ook nog wel andere schulden opgebouwd. De kans is reëel dat de coulante houding van deze partijen ook minder wordt. Want ook zij willen inmiddels hun geld terug hebben.

De financiële pijn wordt nu, na de crisis, steeds meer zichtbaar, maar heb je jouw financiële pijn wel inzichtelijk?

Heb je al nagedacht hoe je deze financiële pijn gaat overwinnen? Als ondernemer wil je niets liever dan ondernemen. Je geniet van de vrijheid die het ondernemerschap je biedt.

Ondanks de pandemie ben je blijven ondernemen, maar heb je de laatste tijd nog wel stilgestaan waarom je bent gaan ondernemen? Wat was je missie toen? Wat is je missie nu? Is deze veranderd in de afgelopen jaren?

Nu je je weer bewust bent van je missie, hoe ga je deze missie dan bereiken? Heb je al nagedacht over een plan? Heb je wel een winstgevend plan?

Een winstgevend plan is een vertaling van jouw doelen en dromen, in cijfers.

Een winstgevend plan:

  • geeft vooraf inzicht of je plannen financieel haalbaar zijn,
  • geeft focus en
  • stuurt je naar winst.

Laat mij je helpen om meer winst uit je omzet te halen.