Hoe een pizza van € 10, – al heel snel veel duurder wordt

Administratie

Je hebt nog extra werk dat je deze avond wil afronden en je blijft langer op kantoor. Je hebt een pizza besteld, je betaalt deze met je zakelijke pas. De bon van deze pizza leg je weg op je bureau, je hebt ook geen zin om er nu wat mee te gaan doen, je wil eerst je eigen werk af krijgen.

Je boekhouder ziet een week later dat jij € 10, – hebt betaald met je zakelijke pas en stuurt jou een bericht of je het bonnetje hiervan kan geven. Jij denkt: “ik heb hier nu geen zin in, dat komt in loop van de week wel”. In de loop van de week zie je dat berichtje nog wel een paar keer en telkens denk je weer: “oh ja dat bonnetje, ik heb er nu geen zin in, dat komt wel”.

Je gaat het bonnetje zoeken nog een keer zoeken en uiteindelijk heb je het bonnetje dan toch gevonden. Je maakt een foto van het bonnetje van en stuurt deze door naar je boekhouder.

Ondertussen hebben jij en je boekhouder al best veel energie in dit bonnetje gestopt en zijn kosten van die pizza van € 10, – opgelopen naar wel € 30, – / € 40, – / € 50, – of misschien nog wel meer opgelopen.

Je denkt misschien: “dat zal wel mee vallen, toch?”

Deze pizza is al snel 5 keer duurder geworden dan dat hij werkelijk heeft gekost. Stel je nu eens voor als je wekelijks meerdere van dit soort bonnetjes hebt, waar je veel tijd en energie in moet stoppen om je administratie op orde te krijgen. Al die aandacht die je geeft aan deze bonnetjes kun je natuurlijk veel beter geven aan je klanten.

Ik ben er van overtuigd dat dit makkelijker kan, zonder dat je telkens weer op zoek moet naar de bonnetjes op je bureau, in je auto of waar je ze dan ook laat. Ik ga je vertellen dat jij je boekhouding kan doen in dezelfde tijd als één aflevering van je favoriete serie op Netflix.

Zelf ben ik fan van de serie Suits, een aflevering van deze serie duurt gemiddeld 45 minuten. Door deze 45 minuten per week te besteden aan je boekhouding ben jij altijd up-to-date met je boekhouding. Je moet natuurlijk niet gaan wachten tot de btw-aangifte gedaan moet worden. Dan zou je met je administratie gaan bingewatchen. Als ik een serie ga bingewatchen dan verlies ik op een gegeven moment mijn concentratie en bij aflevering 5 of 6 vallen mijn ogen toch wel langzaam dicht. Zo is dat ook met je boekhouding, als je 12 a 13 weken achter elkaar je administratie moet gaan verwerken om je btw aangifte te kunnen gaan doen.

Je weet dat je je administratie moet verwerken en dan, in dat regenachtige weekend, besluit je het dan toch maar te gaan doen, want dat is goed weer om je achterstallige administratie te verwerken. Hoewel ik dan liever gewoon een serie kijk op Netflix. Maar na verloop van tijd zal je ook gaan merken dat het toch veel werk is en misschien moet je op zoek naar bonnetjes, die je misschien wel al hebt weggegooid.

Het bijhouden van de boekhouding moet een gewoonte worden, zoals het dagelijks poetsen van je tanden, iets wat je gewoon doet.

Een goed boekhouder voedt zijn klanten op, zoals je ouders je hebben geleerd je tanden te poetsen.

Tanden poetsen dat is namelijk gewoon iets dat je ouders tijdens de opvoeding aan jou hebben meegegeven. En na al die jaren dat je dit nu doet is het inmiddels zo normaal geworden dat je er niet meer over nadenkt, je poets waarschijnlijk iedere dag je tanden.

Waarschijnlijk ben jij als ondernemer begonnen in een vakgebied waar je goed in bent, je passie ligt of misschien wel allebei. De administratie die jij moet doen als ondernemer is toch iets wat op de laatste plaats komt, maar niet alleen bij jou veel ondernemers vinden het een vervelend klus die ze 1 keer per kwartaal moeten uitvoeren. Laat mij jou opvoeden om je administratie in 3 stappen zo in te richten dat jij dit kan doen binnen 45 minuten per week en waarbij de btw-aangifte elk kwartaal binnen enkele minuten gedaan is.

Plan een vrijblijvende afspraak in via Plan winstgesprek.
Of stuur me een bericht via het Contactformulier.